Skip to content

Uitleg Professor Volta

Professor Volta is een verstrooide genie en wereldreiziger. Sinds zijn laatste reis is hij geobsedeerd door een formule, de formule die  volgens hem de wereld zal veranderen. 

Na jaren van onderzoek, bloed, zweet en tranen vond hij de oplossing.  Paranoïde dat de anderen zijn ideeën zouden stelen, is hij op mysterieuze wijze verdwenen.   

Door zijn plotselinge vertrek is hij vergeten om zijn sporen te wissen en heeft hij aanwijzingen achtergelaten. 

Betreed de escape room samen met je vrienden. Maak de ultieme batterij en ontsnap uit zijn geheim laboratorium.  

Maar opgepast, deze zit escaperoom vol verassingen en onverwachte wendingen. Volg de sporen van de professor. Het is aan jullie om de formule te kraken  en de wereld te veranderen.

Jullie krijgen 60 minuten om zijn aanwijzingen te ontcijferen en zijn levenswerk te voltooien

Wat is een escaperoom ?

Een escaperoom ook wel escape spel, escape game, exit game, ontsnappingsspel of ontsnapkamer, soms aangetroffen met de in het Nederlands onjuiste schrijfwijze escape room is een interactief spel op een fysieke locatie waarbij een groep mensen samen puzzels, raadsels en uitdagingen ontdekken en proberen op te lossen binnen een bepaalde tijd (meestal een uur) om zo uit de kamer te kunnen ontsnappen. Het is een misvatting dat men bij escaperooms altijd wordt opgesloten in een kamer.

Veel escaperooms hebben een thema uit het horror-, detective- of misdaadgenre. Er zijn escaperooms in onder andere een bus, een auto, een onderzeeër, een kluis, een bank, een gevangenis en een boerderij.